Countdown

Kategori Biografen af - november 21, 2019
Countdown

Helt efter bogen

Vi ved alle, at for meget skærmtid er dårligt for os. Alligevel bruger de fleste mennesker i dag, nok lidt for meget tid foran mobilskærmen. Denne dårligdom viser sig også at være fatal for flere mennesker i gyserfilmen Countdown, hvor en mystisk app af samme navn, kan forudsige ens præcise dødstidspunkt. Til at starte med, virker det som drengestreger, men efterhånden som ligene bliver smidt på bordet, viser det sig, at der er noget mere ondsindet på spil. Da den unge sygeplejerske Quinn opdager det, er det dog for sent, for app’en har allerede fortalt hende, at hun skal dø om to dage, og hvad skal man så gøre, for et redde ens liv, når man har et tikkende ur hængende over hovedet?

Final Destination for millennials
Countdown er en på alle måder konventionel gyserfilm. Vi følger den uskyldige kvinde, der bliver terroriseret af et ondt dæmonisk væsen, med masser af jump-scares, og så er den tydeligt censureret, med off-screen mord, næsten ingen bandeord og ej heller noget anstødeligt seksuelt indhold (så den kan ses af alle aldersgrupper i USA).

Denne lidt tamme atmosfære bliver heller ikke hjulpet af, at konceptet minder lidt for meget om Final Destination-filmene, som er kendt for deres opfindsomme og udpenslede mordscener. I det mindste er fortællestrukturen på sin plads, med set-ups og pay-offs, og en indre logik, der får begivenhederne til at hænge nogenlunde sammen. Ellers er den største narrative spidsfindighed et moderne sideplot, der viser, at #metoo, har haft en effekt, på selv den mest skabelonagtig gyser.

Lidt for tilgængelig
Elizabeth Lail, som den unge sygeplejerske Quinn, er dog meget overbevisende som en kvinde, der har bibeholdt sin uskyld og naivitet, men som må begive sig ud fra sin komfortzone, for at ophæve forbandelsen. Det er ikke nogen stor eller mindeværdig rolle, men hun er troværdig som arketypen, og leverer varen.

Det største problem er dog, at det ikke er nogen synderlig uhyggelig oplevelse, selv i biografmørket, med lyden skruet helt i vejret. Man bliver meget hurtigt sporet ind på, at vi ikke må se noget blod, og så er budget en tydelig hæmsko, når eksempelvis hospitalet, hvor Quinn arbejder, åbenbart ikke har nogen patienter i flere scener.

Så selvom aldersgrænsen er landet på 15 år i Danmark, tror jeg kun, at et yngre gyserpublikum, der er afhængige af deres mobiler, vil finde noget skræmmende ved denne forhekset app.

  • Release Date: 11/21/2019
Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.