Janne Tellers roman Hvis der var krig i Norden, som i dag er hovedhistorie i Politiken, er udgivet som en lille pasbog og blevet en international succes med udgivelse i 12 europæiske lande. I Tyskland alene har bogen solgt over 100.000 eksemplarer og er på vej til udgivelse i USA. Hvis der var krig i Norden er et stærkt nedslag i flygtningedebatten og har allerede modtaget flere priser blandt andet i Sverige.
Puk Grasten skriver og instruerer Hvis der var krig i Norden, der er planlagt til at starte optagelser 2017, med premiere i start 2018.
Hvis der var krig i Norden handler om, at krigen hærger i Norden og demokratiet er så godt som forsvundet: Kampene er massive og folk dør i gaderne. En tankevækkende historie om, hvor galt det kan gå. Det er en fremtidsskildring af vort samfund og hele Norden, der bliver et fascistisk totalitær. Pludselig er vi danskere på flugt fra vort eget land og der må søges asyl i udlande som f.eks. Egypten. Forfatter Janne Teller er en af vores store internationale forfattere. Hendes bøger er oversat til 26 sprog og har modtaget flere priser.
Hvis der var krig i Norden er Puk Grastens anden spillefilm efter debutfilmen 37, som hun også skrev og instruerede. 37 handler om mordet på Kitty Genovese, der rystede USA og hele verden i 1964. 37 er indspillet i New York med støtte fra New Danish Screen og har et stærkt cast med blandt andet Samira Wiley (Netflix’s Orange is the New Black), Michael Potts (HBO’s The Wire og True Detective), Maria Dizzia (Netflix’s Orange is the New Black), Adrian Martinez (American Hustle). 37 er et åbent sår i moderne amerikansk historie. New York Times fulgte optagelserne og bragte historien som forsidehistorie i New York Times kultur sektion.
Der er premiere på 37 i Danmark den 14. juli og senere på året i USA.
37 var en stor publikumssucces på Gøteborg Filmfestival, og har betydet at Puk Grasten er kommet med i Nordic Film Lab for at udvikle Hvis der var krig i Norden igennem præsentationer og diskussioner med danske, svenske, norske og finske instruktører, producere og manuskriptforfattere. Nordic Film Lab er støttet af de nordiske filminstitutter og Gøteborg Filmfestival. Puk Grasten var også den danske repræsentant på The European Film Academy’s filmseminar ”A Sunday in the Country” som blev afholdt i Kosovo med ni andre deltagere fra ni forskellige lande, hvor de hver især præsenterede deres projekter og udviklede ideer.