Transformers One

Kategori Biografen af - september 26, 2024
Transformers One

Transformers for de mindste

På mange måder er Transformers One en ganske ordinær actionfilm, men lige netop derfor skiller den sig ud fra alle de andre film om legetøjet fra Hasbro. Efter et utal af mere eller mindre usammenhængende live-action film med Michael Bay bag kameraet, er tiden endelig kommet til en animationsfilm, der denne gang fortæller oprindelseshistorien bag Optimus Prime og alle de andre transformere.

Vi er taget til planeten Cybertron, lang tid før nogen anden historie i serien, hvor transformerne lever. Her møder vi Orion Pax og D-16, der er arbejder-botter. De befinder sig nederst i hierarkiet, men deres ubrydelige bånd hjælper dem begge igennem hverdagens mange problemer. Alt ændrer sig dog, da de opdager, at hele deres liv er en løgn. De forholder sig til afsløringen på vidt forskellige måder, og den forskel viser sig at forandre deres forhold for altid.

Eminent dansk dub
Det er en oprindelseshistorie, som man kender den, hvor der ikke bliver lagt skjul på, at karaktererne skal ende et bestemt sted. Det er enkelt og letforståeligt, uden at høste de store roser for innovation.

Hvad filmen dog virkelig fortjener af roser, er for den danske dubbing. Normalt er de danske stemmer ikke noget, der er værd at nævne. Denne gang er ikke bare den danske rollebesætning velspillet, men også lydmixet overrasker positivt. Katinka Lærke Petersen lyder, som man kunne forestille sig Scarlett Johansson ville gøre på dansk, og Rasmus Hammerich er også god uden at være karikeret som Orion Pax/Optimus Prime. Surround-mixet er også så godt på dansk, at man skulle tro, det var originalsproget.

At den danske dub er så god betyder også virkelig meget, da der, ligesom i alle andre Transformers-film, er en biografoplevelse med fart over feltet. Der er smæk på farverne og actionsekvenserne fra første sekund, selv ekspositionsscenerne har en visuel gimmick, så man ikke bare skal lægge øre til monotone enetaler. Manglen på åndehuller fjerner muligheden for at kede sig, men det betyder også, at det nogle gange virker som om, filmen spurter mod mållinjen.

Transformer One er let underholdning for de mindste, der nok skal fastholde målgruppens opmærksomhed, men ikke så mange andre. Der er gjort meget ud af det visuelle, hvor karaktererne endda næsten ligner legetøj, og den dansk dub er velproduceret. Man skal dog nok ikke forvente en oplevelse, der bliver hængende længe efter, man er trådt ud af biografmørket.

Skrevet af
Grundlæggeren og chefredaktøren på siden. Med min baggrund inden for medievidenskab, og forkærlighed for film, håber jeg at kunne dele mine oplevelser med andre – på forholdsvis interessant maner.
Kommentarer er lukket.